Home » TAKMIČENJA » Takmičenja 2012. godine

Takmičenja 2012. godine

Školski časopis “Put“ osvojio je II mesto na Republičkom takmičenju za najbolji školski list srednjih škola u 2012. godini, koje raspisuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Ministarstvo prosvete Srbije.
 Povodom Svetskog dana filozofije, Zrenjaninska gimnazija je organizovala takmičenje u pisanju eseja na engleskom jeziku, u subotu 27.10.2012. Ovo takmičenje održava se pod pokroviteljstvom Uneskove Međunarodne asocijacije Baltic Sea Net i Finske asocijacije profesora filozofije. Pogledajte rezultate takmičenja i nagrađene radove.

Republičko takmičenje iz stranih jezika održano je 21.aprila 2012. u Beogradu.
Naši učenici ostvarili su sledeće rezultate:
Jelena Najerica IV2 - 1. mesto iz ruskog jezika.
Branislav Avramov IV7 - 3. mesto iz engleskog jezika. 
David Gabor IV10 - 5. mesto u specijalnoj kategoriji iz nemačkog jezika.

U subotu 31. marta 2012. održano je finale informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2012″, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Učenik Filip Đorđević ( IIIosvojio je prvo mesto u prvoj kategoriji.

Učenik Bojan Popov ( IV1) osvojio je prvo mesto na kvalifikacijama za filozofsku olimpijadu i predstavljaće Srbiju u Oslu u maju 2012.
 beseda_2012

Na takmičenju u besedništvu vojvođanskih srednjih škola u subotu 25.2. učenici Zrenjaninske gimnazije osvjili su ukupno tri nagrade. Učenik Milovan Gligorević iz III7osvojio je prvo mesto na zadatu temu „Znam da ništa ne znam“ i treće mesto za besedu ex tempore. Učenica Ivana Jovičić iz IV10 pobedila je u kategoriji improvizovanih beseda na temu“O nadi“. Ovo takmičenje je održano u gimnaziji „Svetozar Marković“ u Novom Sadu petnaesti put. Takmičare je ocenjivao stručni žiri u sastavu: prof. emeritus Filološkog fakulteta u Beogradu Dr Sreten Petrović, prof. Dr Sofija Kosničar, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i  Vesna Ždrnja profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pokrovitelj takmičenja je Pokrajinski sekreterijat za obrazovanje.

Okružno takmičenje iz matematike održano je u našoj školi, u subotu, 11. februara 2012. godine. Rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Opštinsko takmičenje iz matematike održano je u našoj školi, u subotu, 21. januara 2012. godine. Rezultate takmičenja možete pogledati ovde. Svi učesnici su se plasirali na okružno takmičenje, koje će se održati 11. februara.
Scroll To Top