Home » TAKMIČENJA » Takmičenja 2013. godine

Takmičenja 2013. godine

Na državnom takmičenju iz Srpskog jezika i jezičke kulture, održanom u Tršiću,  naše učenice Olivera Milovanović III-2 i Dunja Ajduković II-3 osvojile su treće mesto.
award


Na konkursu za najbolji maturski rad koji je organizovao Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ za kategoriju: Informacione tehnologije prvu nagradu osvojio je Aleksandar Himel, IV-9. On je nagrađen novčanom nagradom od 25000 dinara. Tri boda manje od prvoplasiranog imao je maturski rad učenika IV-7, Filipa Đorđevića. Treće mesto – Đekić Branislav. Četvrto mesto – Babinski Zoltan. 
Komisija je bodovala radove na osnovu sledećih kriterijuma: originalnost rada, pokazana kreativnost učenika, metodološki koncept rada i istraživački duh rada.

Rezultati Državnog takmičenja u organizaciji Ministarstva prosvete i Društva za srpski jezik i književnost „Književna olimpijada“  (u konkurenciji gimnazija Republike Srbije):

                3. mesto: Jovana Todorović, I-2, prof. Natalija Ludoški

                3. mesto: Dejana Gladić, I-4, prof. Svetlana T. Gvozdenović

                3. mesto: Marijana Đurić, II-2, prof. Svetlana T. Gvozdenović

                3. mesto: Bogdan Milosavljević, II-2, prof. Svetlana T. Gvozdenović

                                                                                                                 


Maj, 2013 – Poetski konkurs „Desanka Maksimović“ u Valjevu:U konkurenciji od 73 autorske zbirke poezije, u uži izbor plasirao se učenik Aleksa Novakov III-2. Tim povodom su mladi poeta (čija je zbirka ušla u 12 najboljih)  i njegova profesorka Danijela Grbić prisustvovali ovom tradicionalnom susretu mladih pesnika Srbije.

April, 2013 – Andrej Cvetić je osvojio prvo mesto na kvalifikacijama za filozofsku olimpijadu i predstavljaće Srbiju u Danskoj. Andrejev rad možete pogledati ovde.

Na 16. pokrajinskom takmičenju u besedništvu učenici naše škole osvojili su dve prve nagrade. Ivan Matić iz IV-7 za improvizaciju i Milovan Gligorević, takođe iz IV-7 za argumentaciju. Ovogodišnja zadata tema bila je Heraklitova misao: „Karakter je čoveku sudbina“. Tema za besedu ex-tempore bila je: „O jeziku“. Ovo je već peta prva nagrada na ovom takmičenju za Zrenjaninsku gimnaziju. Mentor pobednicima bila je profesorka filozofije Aleksandra Maksić.

Na Republičkom takmičenju iz matematike učenik David Pirić iz II-10 osvojio je drugu nagradu, a Nemanja Kajtez iz III-6 teću nagradu.
Scroll To Top