Home » Nemački jezik » Dodela diploma DSD

Dodela diploma DSD

U školskoj 2015/2016.godini DSD-ispit ( ispit za Nemačku jezičku diplomu B1) polagalo je 16 učenika. U junu mesecu su stigli rezultati:

- nivo B1 u poznavanju nemačkog jezika  postiglo je 10 učenika,

- nivo A2 je postiglo 5 učenika.

Svečana dodela DSD-diploma je održana 20. septembra 2016. godine.  Diplome je učenicima uručio direktor škole, koji  im je uz čestitke  poželeo da znanje, koje ove diplome potvrđuju, nastave da usavršavaju i primenjuju u svakodnevnom životu, i da im to znanje pomogne u daljem školovanju i jednog dana u razvoju profesionalne karijere.

 DSD

Pripreme učenika i samo polaganje ispita za dobijanje Nemačke jezičke diplome u okviru redovne nastave se realizuju kroz učenje nemačkog jezika kao prvog stranog jezika u tzv. DSD- grupi. To znači da u DSD-grupi mogu biti samo učenici sa opšteg i društveno-jezičkog smera koji imaju veći nedeljni fond časova prvog stranog jezika (opšti smer: 2+2+4+3;  društveno-jezički smer: 2+3+5+4) i koji su nemački jezik već učili u osnovnoj školi. Ispit se polaže u trećem razredu.

Prednosti posedovnja ove diplome su višestruke. Između ostalog ona omogućava učenicima bolje profesionalne  šanse, jer je poznavanje stranih jezika veoma važno kako za dalje obrazovanje tako i za buduću profesiju i karijeru.

 

Posebna pogodnost je što učenici ovu diplomu o poznavanju nemačkog jezika mogu steći u školi, dakle bez ikakavih dodatih troškova.

Scroll To Top