Home » Nemački jezik » Izložba likovnih radova grupe mladih umetnica

Izložba likovnih radova grupe mladih umetnica

U  Velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” otvorena je 12. februara 2018. izložba likovnih radova grupe učenica Zrenjaninske gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“. Izložba je bila rezultat saradnje sa volonterkom iz Nemačke Emom Defti, koja je u našoj školi provela šest meseci kao asistent u nastavi Nemačkog jezika. Emin projekat za vreme boravka u Zrenjaninu je bio kurs slikanja i crtanja (Malkurs) na kom su ona i njene talentovane drugarice iz Gimnazije i Ekonomske škole vredno i sa puno uživanja stvarale svoja umetnička dela, pravile kolače, razgovarale o raznim temama vezanim ne samo za umetnost.

Izložba je bila tematski osmišljena nazivom Zavičaj (Home/ Heimat). Devojke su izložile radove na kojima se moglo videti šta za njih predstavlja zavičaj. Radove su izlagale Gordana Stojanović, Anđelija Janjić, Dalija Zorić, Višnja Jazić, Aleksandra Bek-Uzarov, Nataša Gavrilović, Adela Sabo i Svasja Polaček, kao i Ema i njene drugarice, volonterke iz Subotice Ester i Ronja.

Izložbu su otvorili direktor Biblioteke gospodin Bjelogrlić i naš direktor gospodin Radaković koji su naglasili vrednost ovakve multikulturalne saradnjei razmene među mladim ljudima. Otvaranje  je izazvalo veliko interesovanje, pre svih roditelja, prijatelja i profesora ovih darovitih devojaka, kao i brojnih naših sadašnjih i nekadašnjih učenika. Na sve prisutne je poseban utisak ostavio Emin govor na srpskom jeziku.

Izložba se mogla pogledati do 14.februara.

dsc_0041_resize

dsc_0055_resize dsc_0065_resize dsc_0087_resize

Scroll To Top