Home » Fizika » UČENICI ZRENJANINSKE GIMNAZIJE UČESTVOVALI NA FESTIVALU NAUKE U NIŠU

UČENICI ZRENJANINSKE GIMNAZIJE UČESTVOVALI NA FESTIVALU NAUKE U NIŠU

Nakon uspešno realizovanog Dana nauke, koji je organizovao Učenički parlament Zrenjaninske gimnazije 22.10.2017. našoj školi stiže poziv od organizatora festivala „Nauk nije Bauk“, direktora niške gimnazije ,,Svetozar Marković,, Marjana Mišića da se prijavimo za učešće. Ovaj izazov prihvataju nastavnici Aleksandar Rakita (hemijska sekcija), Nikola Tankosić (fizička sekcija) i učenik Luka Bulaja, predsednik Učeničkog parlamenta i dugogodišnji polaznik Petnice.

2

 

Sa projektima koji su i inovativnog ali i naučno-popularnog karaktera i koji pokazuju izuzetno poznavanje materije ali i sjajan pedagoški rad, naša Gimnazija se kvalifikuje za učešće na ovom prestižnom festivalu, u konkurenciji više stotina prijava. Nastavnik Aleksandar Rakita i njegovi učenici nastupaju sa projektom – PROMENA BOJE ANTOCIJANA IZ VOĆA U ZAVISNOSTI OD pH vrednosti, nastavnik Nikola Tankosić sa svojom sekcijom predstavlja – ISTORIJSKI RAZVOJ ODEVANJA I MOGUĆI MODELI U BUDUĆEM VREMENU dok Luka Bulaja, sa svojim drugarom iz Pančevačke gimnazije Nikolom Jokovićem drži predavanje na temu – STRUKTURE U SVEMIRU-OD GALAKSIJE DO HIGSOVOG BOZONA.

3 5

Festival Nauk nije Bauk se, ove godine održao po 10-ti, jubilarni put u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, obuhvatio je 70 postavki (osnovnih i srednjih škola, strukovnih studija i fakulteta), 26 predavanja, stranih i domaćih učesnika, preko 1000 učesnika i više od 20 000 posetilaca u dva dana trajanja festivala. Internacionalnom karakteru festivala doprineli su gosti iz Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Turske, Francuske. U ovakvom sjajnom društvu, učešće Zrenjaninske gimnazije je bilo veoma zapaženo obzirom da smo bili jedina srednja škola sa teritorije Vojvodine.

4 6 9 10 11 12 14

Za sve naše učenike koji su učestvovali, ovo je bilo izuzetno i jedinstveno iskustvo koje će ih motivisati da i sledeće godine hrabro kažu – NAUK NIJE BAUK.

Koordinatorka Učeničkog parlamenta

Senka Jankov

Scroll To Top