Home » Nemački jezik » Mladi volonteri iz Nemačke kao asistenti u nastavi nemačkog jezika, peti put

Mladi volonteri iz Nemačke kao asistenti u nastavi nemačkog jezika, peti put

 

20180323_125634U Zrenjaninskoj gimnaziji od 15. marta školske 2017/2018. godine. boravi  mlada Nemica Liza Vajtekamp. Liza na univerzitetu u Dortmundu studira za nastavnicu nemačkog jezika, matematike i likovnog vaspitanja.

Njen boravak u Zrenjaninu je rezultat saradnje naše škole i nemačke organizacije kulturweit, koja je podržana od strane UNESCO-komisije za Saveznu Republiku Nemačku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kulturweit priprema i šalje mlade ljude iz Nemačke u zemlje širom sveta gde oni borave i rade u obrazovnim ustanovama u kojima se intenzivno uči nemački jezik (vrići, osnovne škole, gimnazije, visokoškolske ustanove). Njihov rad je volonterski i ima za cilj razvijanje internacionalne i interkulturalne saradnje i tolerancije.

Liza je već peta volonterka u našoj školi u okviru ovog projekta. Ona će prisustvovati časovima nemačkog jezika, držati konverzacijske vežbe, realizovati sa učenicima  projekte. Takođe će prisustvovati polaganju ispita za nemačku jezičku diplomu – DSD1 i pomagaće u pripremama učenika za učešće na Republičkom takmičenju iz nemačkog jezika, kao i učenicima koji su za predmet svog maturskog rada odabrali temu iz Nemačkog jezika.

Njene aktivnosti neće biti ograničene samo na Zrenjaninsku gimnaziju. Sarađivaće i sa nastavnicama nemačkog jezika iz osnovnoh škola koje su takođe učesnice u DSD-projektu (OŠ „Vuk Karadžić“ , OŠ „Servo Mihalj“ i OŠ „2.oktobar“).

Lizi ćemo svi pomagati da se što bolje snađe u Zrenjaninu i Srbiji, da razume ekonomske i društvene prilike u kojima se živi u Srbiji , da upozna našu kulturu kao i da uči srpski jezik, što je takođe obavezna aktivnost mladih volontera iz Nemačke.20180402_073608

20180411_203556

Scroll To Top