Home » Nemački jezik » Rezultati ispita za Nemačku jezičku diplomu (DSD1)

Rezultati ispita za Nemačku jezičku diplomu (DSD1)

Ispit za sticanje Nemačke jezičke diplome (DSD1- Deutsches Sprachdiplom) je u ovoj školskoj godini održan po peti put u Zrenjaninskoj gimnaziji. Ispit su polagali učenici trećeg i četvrtog razreda koji nemački jezik uče kao prvi strani jezik. Ukupno je na ispit izašlo 22 učenika. U junu mesecu su stigli rezultati:

 

- nivo B1 u poznavanju nemačkog jezika  postiglo je 11 učenika,

- nivo A2 je postiglo 9 učenika,

a dva učenika nisu položila ispit u celosti.

Pripreme učenika i samo polaganje ispita za dobijanje Nemačke jezičke diplome u okviru redovne nastave se realizuju kroz učenje nemačkog jezika kao prvog stranog jezika u tzv. DSD- grupi. To znači da u DSD-grupi mogu biti samo učenici sa opšteg i društveno-jezičkog smera koji imaju veći nedeljni fond časova prvog stranog jezika (opšti smer: 2+2+4+3; društveno-jezički smer: 2+3+5+4) i koji su nemački jezik već učili u osnovnoj školi. Ispit se polaže u trećem i/ ili četvrtom razredu.

Prednosti posedovnja ove diplome su višestruke. Između ostalog ona omogućava učenicima bolje profesionalne  šanse, jer je poznavanje stranih jezika veoma važno kako za dalje obrazovanje tako i za buduću profesiju i karijeru.

Posebna pogodnost je što učenici ovu međunarodno priznatu diplomu o poznavanju nemačkog jezika mogu steći u školi, dakle bez ikakavih dodatih troškova.

Scroll To Top