Home » Nove objave » Mladi volonteri iz Nemačke kao asistenti u nastavi nemačkog jezika, šesti put

Mladi volonteri iz Nemačke kao asistenti u nastavi nemačkog jezika, šesti put

U Zrenjaninskoj gimnaziji će  školske 2018/2019. godine boraviti  mladi Nemac Justus Šal.

 

Njegov boravak u Zrenjaninu je rezultat saradnje naše škole i nemačke organizacije kulturweit, koja je podržana od strane UNESCO-komisije za Saveznu Republiku Nemačku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kulturweit priprema i šalje mlade ljude iz Nemačke u zemlje širom sveta gde oni borave i rade u obrazovnim ustanovama u kojima se intenzivno uči nemački jezik (vrići, osnovne škole, gimnazije, visokoškolske ustanove). Njihov rad je volonterski i ima za cilj razvijanje internacionalne i interkulturalne saradnje i tolerancije.

 

Justus je već šesti volonter u našoj školi u okviru ovog projekta. On će prisustvovati časovima nemačkog jezika, držati konverzacijske vežbe, realizovati sa učenicima  projekte, aktivno učestvovati i u realizaciji projekta iz oblasti filozofije- razmeni  učenika sa gimnazijom iz Hercogenrata. Takođe će pomagati učenicima koji se pripremaju da u ovoj školskoj godini polažu ispit za nemačku jezičku diplomu – DSD1 kao i učenicima koji su za predmet svog maturskog rada odabrali temu iz Nemačkog jezika.

picture picture1

 

 

Njegove aktivnosti neće biti ograničene samo na Zrenjaninsku gimnaziju. Sarađivaće i sa nastavnicama nemačkog jezika iz osnovnih škola koje su škole saradnice naše gimnazije (OŠ „Vuk Karadžić“ , OŠ „Servo Mihalj“ i OŠ „2.oktobar“).

Justusu ćemo svi pomagati da se što bolje snađe u Zrenjaninu i Srbiji, da razume ekonomske i društvene prilike u kojima se živi u Srbiji , da upozna našu kulturu kao i da uči srpski jezik, što je takođe obavezna aktivnost mladih volontera iz Nemačke.

Scroll To Top