Home » Nove objave » Pripreme za IT smer

Pripreme za IT smer

U subotu, 16.marta 2019. godine održaće se prva pripremna nastava iz matematike za sve učenike  koji su zainteresovani za upis u odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Vreme održavanja: 10-11:30 časova. Pripremnu nastavu realizuju profesori matematike Zrenjaninske gimnazije.

Učenici zainteresovani za upis polažu prijemni ispit iz matematike (srednji i napredni nivo iz zbirke za malu maturu) u prostorijama Zrenjaninske gimnazije. Prijava za prijemni ispit podnosi se u Zrenjaninskoj gimnaziji prema kalendaru koji će biti objavljen od strane Ministarstva prosvete u Кonkursu za upis učenika u srednju školu.

Zrenjaninska gimnazija organizuje besplatne pripreme iz matematike za prijemni ispit za učenike zainteresovane za upis u ovo odeljenje. Prvi susret i prijava učenika za pripreme održaće se u subotu 16. marta u 10 časova.

- maksimalan broj bodova na prijemnom ispitu je 240, a da bi učenik položio prijemni mora da ostavari najmanje 120 bodova

- pored prijemnog ispita učenici redovno polažu i malu maturu u svojoj osnovnoj školi

- bodovi sa prijemnog i male mature se sabiraju i tako se formira rang lista kandidata

- da bi se odeljenje formiralo potrebno je da najmanje 15 učenika položi prijemni ispit, a maksimalan broj učenika u odeljenju je 20

- pored 8 informatičkih predmeta, sadržaji ostalih predmeta se realizuju po planu i programu za prirodni smer gimnazije

Plan i program rada ovog odeljenja možete pogledati ovde.

Prezentaciju ovog smera možete pogledati ovde.

Za dodatne informacije možete pozvati: 023/566-022, 023/566-633

 

Scroll To Top