Home » Nove objave » Oproštajna priredba maturanata mađarskog odeljenja Zrenjaninske gimnazije

Oproštajna priredba maturanata mađarskog odeljenja Zrenjaninske gimnazije

Učenici četvrtog razreda koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku prigodnim programom, oprostili su se od svog razrednog starešine, profesora i mlađih drugara.
Oni su se u pratnji svog razrednog starešine Endrea Dorogia prvo oprostili od učenika prvog i drugog razreda koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku, da bi se pevajući tradicionalne maturske pesme, uputili ka mestu održavanja svečanosti, gde su ih pored direktora Zrenjaninske gimnazije, Milana Radakovića, srdačno dočekali roditelji i prijatelji.
Maturanti su se, čitajući sastave i stihove prisetili najzanimljivijih detalja iz srednjoškolskih dana, i zahvalili se profesorima i roditeljima na prenetom znanju i podršci.
Rađale su se ljubavi i prijateljstva, bilo je srećnih, ponekad i manje srećnih trenutaka, interesantnih i „uverljivih” razloga za izostanke sa časova ili „pokušaja” za odlaganjem kontrolnih zadataka. Četiri godine za pamćenje, koje će ovi gimnazijalci poneti sa sobom.
Kako običaji nalažu, učenici trećeg razreda su starijim drugarima organizovali posebnu predstavu, u okviru koje su im poželeli mnogo uspeha u daljem školovanju.
Maturanti su pored cveća dobili i tašne, u kojima su se našle olovka, pogača, sitan novac, šaka zemlje i citati.
slika5-matura-600x450
slika4-matura-600x450
slika3a-matura-600x450
slika3-matura-600x450
Scroll To Top