Home » Srpski jezik i književnost » Успех на литерарном конкурсу Добросуседски односи и суживот са другима и другачијима

Успех на литерарном конкурсу Добросуседски односи и суживот са другима и другачијима

Литерарни конкурс Добросуседски односи и суживот са другима и другачијима

Фондација “Завичајна кућа“ из Сремских Карловаца расписала је литерарни конкурс из области интеркултуралности за младе од 15 до 21 године под називом Добросуседски односи и суживот са другима и другачијима.

Радови наших ученика Огњена Шијака IIIи Невене Јовчић II4 одабрани су међу десет најбољих. Огњен и Невена су за конкурс сазнали од својих професорки српског језика и књижевности Саше Радошевић и Светлане Тодоровић Гвозденовић. За свих десет финалиста и за њихове менторе Завичајна кућа је организовала целодневни излет у Сремским Карловцима. Обишли су место, посетили Музеј Завичајне куће и Музеј Српске православне цркве, Карловачку гимназију, разговарали са писцем Михалом Рамачем. Са Огњеном је у Карловцима била његова менторка Саша Радошевић. Она истиче да су се ученици упознавали, дружили и уживали стичући ново знање и искуства:“Надахнуто разговарали са писцем. Слободно су питали и одговарали на питања, упијали су савете искусних писаца. Препознаје се жеља наших ученика да наставе са бележењем својих мисли. Задатак нас професора је да их подржимо и подстичемо“.

Питали смо Огњенакако је пронашао инспирацију за рад: „Пажљиво сам слушао професорку кад нам је објашњавала тему. Од тог момента састав ми се писао у глави.Цео рад ми се појавио пред очима када сам, по повратку из школе, поглед зауставио на рашчупаној, бујној и разнобојној баштици у дворишту. Кад будете прочитали састав, схватићете зашто је овај део био битан током процеса стварања“.

Оба награђена рада ћете моћи да прочитате у следећем броју школског часописа.

Честитамо Невени, Огњену и свим ученицима који су слали своје радове!

 

karlovacka-gimnazija-sremski-karlovci   img-20191127-wa00232361   img-20191127-wa00202358  img-20191127-wa00102359

Scroll To Top