Home » Nove objave » Обраћење директора матурантима

Обраћење директора матурантима

Драги матуранти,

 

Већ више од годину дана цео свет, па тако и наша земља  бори се са ситуацијом изазваном пандемијом Корона вируса.  Ова немила ситуација веома је утицала на све аспекте друштва, а посебно је погодила школство и младе људе. Ученици, родитељи и наставници нашли су се у веома тешкој и стресној ситуацији. Сви смо морали да се прилагодимо новом начину организације рада школе, која је на жалост поставила велика ограничења пре свега у односу на стицање знања, а затим и на друге  такође  веома важне аспекте живота школе као што су ваннаставне активности, дружење, екскурзије, стручна путовања, па тако и на традиционалне  активности матураната којим се опраштају од своје школе.

Пандемија је нажалост и у нашем малом граду одузела многе животе и оставила трајне последице у животима многих породица. Верујемо, да сте као паметни  и зрели млади људи, будући интелектуалци, свесни колико је важна лична одговорност сваког од нас да бисмо се успешно изборили са вирусом и вратили се нормалним токовима живота.

Овим путем изражавамо жаљење што тренутно нисмо у ситуацији  да вам омогућимо испраћај који подразумева окупљање великог броја људи на једном месту, али то не значи да нисмо уз вас.

За ученике добитнике диплома „Вук Караџић“ и специјалних диплома организоваћемо 11. јуна 2021. године свечану доделу  у Културном центру уз присуство родитеља и наставника. Том приликом биће проглашен и Ученик генерације.

Тадиционална матурска свечаност такође је могућност, чим школа као државна институција добије јасне инструкције од Министарства просвете када ће бити безбедно организовати је.

Драги матуранти, стрпљење  је одлика мудрости, а постављање приоритета свакако особина неопходна за све, како тешке тако и срећне, животне ситуације у којима ћете се наћи. Надамо се да смо вас заједничким снагама ваши родитељи и ми томе научили. Због тога вас молимо да не угрожавате себе и своје најближе и уздржите се од организације прослава које тренутно нису дозвољене.  Наша искрена жеља је да ову прославу организујемо заједно и безбедно.

Желимо вам да се успешно припремите за матурски испит, као и за пријемне испите који вас очекују.

 

У нади  да ћете из гимназије изаћи спремни за будућност која вас чека,

Срдачно вас поздрављам!

 Милан Радaковић, директор

Scroll To Top