Home » Nemački jezik » Dodela Nemačkih jezičkih diploma (DSD1)

Dodela Nemačkih jezičkih diploma (DSD1)

U školskoj 2020/2021. godini DSD 1-ispit ( ispit za Nemačku jezičku diplomu B1) polagalo je 14 učenika. Ovo je osma generacija gimnazijalaca koji su polagali ovaj ispit. Uprkos otežanim uslovima života i rada zbog pandemije Korona virusa u martu 2021. su održani i pismeni i usmeni deo ispita. Rezultati su stigli krajem juna:

- nivo B1 u poznavanju nemačkog jezika  postiglo je 5 učenika,

- nivo A2 je postiglo 7 učenika,

- ispit nisu u celosti položila 2 učenika.

dsd

Svečana dodela DSD-diploma je održana 13.oktobra 2021. godine.  Diplome je učenicima uručio direktor škole, koji  im je uz čestitke  poželeo da znanje, koje ove diplome potvrđuju, nastave da usavršavaju i primenjuju u svakodnevnom životu, i da im to znanje pomogne u daljem školovanju i jednog dana u razvoju profesionalne karijere.

Prednosti posedovnja ove diplome su višestruke. Između ostalog ona omogućava učenicima bolje profesionalne  šanse, jer je poznavanje stranih jezika veoma važno kako za dalje obrazovanje tako i za buduću profesiju i karijeru.

Posebna pogodnost je što učenici ovu međunarodno priznatu diplomu o poznavanju nemačkog jezika mogu steći u školi, dakle bez ikakavih dodatih troškova.

Scroll To Top