Obraćenje direktora maturantima

Dragi maturanti,

Već više od godinu dana ceo svet, pa tako i naša zemlja bori se sa situacijom izazvanom pandemijom Korona virusa. Ova nemila situacija veoma je uticala na sve aspekte društva, a posebno je pogodila školstvo i mlade ljude. Učenici, roditelji i nastavnici našli su se u veoma teškoj i stresnoj situaciji. Svi smo morali da se prilagodimo novom načinu organizacije rada škole, koja je na žalost postavila velika ograničenja pre svega u odnosu na sticanje znanja, a zatim i na druge takođe veoma važne aspekte života škole kao što su vannastavne aktivnosti, druženje, ekskurzije, stručna putovanja, pa tako i na tradicionalne aktivnosti maturanata kojim se opraštaju od svoje škole.

Pandemija je nažalost i u našem malom gradu oduzela mnoge živote i ostavila trajne posledice u životima mnogih porodica. Verujemo, da ste kao pametni i zreli mladi ljudi, budući intelektualci, svesni koliko je važna lična odgovornost svakog od nas da bismo se uspešno izborili sa virusom i vratili se normalnim tokovima života.

Ovim putem izražavamo žaljenje što trenutno nismo u situaciji da vam omogućimo ispraćaj koji podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi na jednom mestu, ali to ne znači da nismo uz vas.

Za učenike dobitnike diploma „Vuk Karadžić“ i specijalnih diploma organizovaćemo 11. juna 2021. godine svečanu dodelu u Kulturnom centru uz prisustvo roditelja i nastavnika. Tom prilikom biće proglašen i Učenik generacije.

Tadicionalna maturska svečanost takođe je mogućnost, čim škola kao državna institucija dobije jasne instrukcije od Ministarstva prosvete kada će biti bezbedno organizovati je.

Dragi maturanti, strpljenje je odlika mudrosti, a postavljanje prioriteta svakako osobina neophodna za sve, kako teške tako i srećne, životne situacije u kojima ćete se naći. Nadamo se da smo vas zajedničkim snagama vaši roditelji i mi tome naučili. Zbog toga vas molimo da ne ugrožavate sebe i svoje najbliže i uzdržite se od organizacije proslava koje trenutno nisu dozvoljene. Naša iskrena želja je da ovu proslavu organizujemo zajedno i bezbedno.

Želimo vam da se uspešno pripremite za maturski ispit, kao i za prijemne ispite koji vas očekuju.

U nadi da ćete iz gimnazije izaći spremni za budućnost koja vas čeka,

Srdačno vas pozdravljam!

Milan Radaković, direktor

Последње објављени чланци

Студијска посета „Пут сећања на децу страдалу у рату“
23.05.2024.By
РОК РАДИОНИЦА
22.05.2024.By
СПОРТСКИ ДАН У ЗРЕЊАНИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ
18.05.2024.By

Календар

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031