Пример добре праксе

Захваљујући иницијативи професора Даруши Едија, испред Школског клуба родитеља и наставника Зрењанинске гимназије и Тодоровић Тање (мастер дефектологије и психолошки саветник) испред Тодоровић центра, у нашој школи остварена је сарадња ове две институције, чији је циљ промовисање менталног здравља младих, рад на превенцији болести зависности, личне одговорности у професионалном развоју, критичког мишљења као и других тема које су важне ученицима.

С обзиром на то да је радионичарски рад корисна метода за учење, развој и стицање нових знања и вештина, као прва у низу, одржана је радионица на тему болести зависности. Током радионице дискутовало се о различитим ставовима које млади имају о болести зависности. Да ли је оправдана подела на лаке и тешке дроге; опасност од конзумирања дрога; како смањити проблем наркоманије; на који начин упознати младе са овим проблемом, само су нека од питања која су отворена током радионице.

Током реализованих радионица ученици су мотивисани да постављају питања, уместо да прихватају готове садржаје. Анализирањем и селектовањем информација, ученици повезују и примењују стечена знања у даљнем животу. Доносе одлуке на основу критички промишљених информација, а на темељу наметнутих предрасуда. Развојем критичког мишљења самоуверенији су  и сигурнији у себе.

Национална асоцијација родитеља и наставника Србије кровна је организација Градских клубова родитеља и наставника  који се налазе при школама и предшколским установама. У Клубу родитеља и наставника Зрењанинске гимназије активно раде удружени професори и родитељи на унапређењу квалитета, функционалности и праведности образовања у својим локалним заједницама.

Последње објављени чланци

Завршетак редовне наставе 6. јуна 2023.
03.06.2023.By
Прелиминарни резултати пријемног испита из Математике за Ученике са посебним способностима за Рачунарство и информатику
22.05.2023.By
Успех наших ученика у оквиру пројекта ,,Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“
17.05.2023.By

Календар

јун 2023.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930