Великодушност 29 фирми обогатила образовање хемије у Зрењанинској гимназији

Дух заједништва и солидарности засијао је у нашој школи док је чак 29 фирми пружило безрезервну подршку образовању хемије. Зрењанинска гимназија и Основна школа ,,Др Јован Цвијић“ из Зрењанина су се нашле под светлим рефлекторима друштвене одговорности.

29 фирми широм Србије донирале су вредне ресурсе који ће значајно побољшати услове у кабинетима хемије у овим образовним институцијама, а све захваљујући напорима професора хемије Александра Раките, који вредно ради у ове две зрењанинске школе.

Професор Александар Ракита, током школског распуста, посветио је своје време и труд контактирању ових фирми и тражењу помоћи за своје школе. Његова посвећеност и истрајност су кључни фактори који су омогућили ову изванредну донацију.

Мантили за сигурност ученика
Мантили су постали кључна компонента безбедности током хемијских експеримената и лабораторијских вежби. Захваљујући великодушној донацији мантила од стране фирми DLD d.о.о., BTS Scrubs, Униформе IN, Радне униформе 2М, Медицинске униформе из Косовске Митровице, Magic, МZ Stil, Ramicom и Каран, ученици ће сада моћи да раде са хемијским супстанцама без страха за своју безбедност. Мантили ће им пружити додатну заштиту и самопоуздање у учењу и истраживању.

Наочаре за бољи поглед на свет науке
Донација наочара заштитиће очи наших ученика током експеримената. Фирме Commex d.о.о. , PMU трепавице и Beorol, су обезбедиле модерну и безбедну опрему за заштиту очију током лабораторијских вежби. Ово ће омогућити ученицима да имају јаснији поглед на свет науке и да се осећају сигурно док истражују нове концепте.

Рукавице за безбедан додир са науком
Рукавице су кључне за сигуран рад са хемикалијама. Захваљујући донацији рукавица од стране фирми Медицинска опрема, Depil Medic Shop, MD Crystal Plus, М & R, Тinker labs Инђија, Најповољније нитрилне рукавице, Продаја прегледних нитрилних рукавица, Remedib и S заштита Pro, ученици ће моћи да рукују са хемикалијама без ризика од контаминације и оштећења коже. Ове рукавице пружају неопходну заштиту и омогућавају ученицима да се фокусирају на своје експерименте без бриге за безбедност.

Ове три компоненте донација – мантили, наочаре и рукавице представљају основу безбедних и успешних лабораторијских искустава за наше ученике. Ове фирме су показале изванредну пажњу према безбедности и квалитету образовања у нашим школама.

Поред тога, фирме су такође донирале велике количине убруса за брисање, чиме ће се очувати чистоћа и хигијена у учионицама. То су учиниле фирме Хигијена Shop, Блиставо и чисто, Diemes трговина и Boomago d.о.о. Ова подршка посебно долази до изражаја у време када је очување здравља од суштинског значаја.

Најимпресивније од свега је донација хемикалија за лабораторијске вежбе, укључујући и дестиловану воду. Ови ресурси ће омогућити ученицима да спроводе експерименте са високим стандардима чистоће и тачности. Фирме које су донирале ове важне ставке су: Fertico d.о.о., Mega Solution d.о.о., NRK Инжењеринг и Ива d.о.о.

Директори ове две образовне институције, изразиле су дубоку захвалност према овим фирмама и професору Александру Ракити, истичући да ће њихова донација имати дугорочан позитиван утицај на квалитет образовања хемије код ученика.

Фирме које су допринеле овом хуманом напору су се истакле као примери друштвене одговорности и ангажовања према хемијском образовању. Њихова великодушност ће оставити трага на будуће генерације ученика и инспирисати друге да следе њихов пример. Ова прича о заједничком напору и доброти показује да када се заједно удружимо, можемо обогатити образовање и створити бољу будућност за наше младе.

,,Ова донација је од изузетне важности за наше ученике у Основној школи ,,Др Јован Цвијић“ и Зрењанинској гимназији. Као наставник, мој циљ је пружити им најбоље образовно искуство и омогућити им да развијају свој потенцијал. Захваљујући великодушности ових 29 фирми, ми сада имамо неопходне ресурсе који ће унапредити њихово учење.“ – каже поносно професор Ракита.

,,Мантили, наочаре и рукавице пружају безбедно окружење за експерименте и лабораторијске вежбе, што је кључно за разумевање научних принципа. Ове донације ће помоћи нашим ученицима да стварају, истражују и уче с пуним самопоуздањем.
Осим тога, убруси за брисање и хемикалије су свакодневни ресурси који чувају чистоћу и подржавају наше активности. Дестилована вода ће бити основа за прецизне експерименте.“ – истиче професор Ракита.

,,Ова подршка нам омогућава да остваримо нашу мисију образовања и да припремимо ученике за будућност. Хвала фирмама на њиховој великодушности и надам се да ће ова прича инспирисати и друге да се придруже напорима за унапређење образовања.“ – захваљује се професор Ракита.

Последње објављени чланци

Студијска посета „Пут сећања на децу страдалу у рату“
23.05.2024.By
РОК РАДИОНИЦА
22.05.2024.By
СПОРТСКИ ДАН У ЗРЕЊАНИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ
18.05.2024.By

Календар

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031