Песничко вече креативних гимназијалаца

Ученици „Зрењанинске гимназије“- чланови секције У друштву креативних гимназијалаца и професор Еди Даруши, који води секцију, организовали су у Тинејџ кутку Градске народне библиотеке Зрењанин друго по реду песничко вече под називом: Феминизам.

Овај изузетно посећен догађај посвећен је обележавању 8.марта, Међународни дан жена, и овом приликом, на велико задовољство присутних гостију, гимназијалци су у част жена говорили одабране стихове домаће и светске књижевности, рецитовали своје песме, певали, свирали, а Драмска секција извела је и пар скечева.

Представница НУРДОР-а библиотекарка Јелена Ђорђевић-Перц уручила је овом приликом ,у име организације НУРДОР, захвалнице секцији „У друштву креативних гимназијалаца“ и професору Даруши Едију за несебичну подршку раду ове племените организације. 

Отварајући песничко вече водитељ и организатор програма ученик 2-3 Манигодић Михајло обратио се окупљенима следећим бираним речима: „ Друго по реду песничко вече наших гимназијалаца и гимназијалки поново је постало пламичак наде за боље сутра. У рукама жена крије се судбина човечанства и ми то на овај начин показујемо.“

Учесници програма били су следећи ученици: Дариа Поповић, Маја Ковачевић, Невена Бераров, Влада Стојанов, Лука Јелисавац, Миња Пражић, Софија Соколов, Искра Фењчев, Лара Чамбер, Андријана Стојановић, Милица Даников, Милица Савић, Милица Огњеновић, Кеврешанов Милица, Немања Радуљ, Анастасија Дамјанац, Уна Ђурић, Мајда Мандић, Миа Ђерић и Михајло Манигодић.

Испред Градске народне библиотеке, као гост песничке вечери, учествовала је библиотекарка Тања Ћирић која је представила гостима одабрана књижевна дела и говорила о борби за права жена.

Професорица филозофије Александра Максић читала је стихове посвећене мајкама, а професор Даруши говорио је о животу и делу филозофкиње Ксеније Атанасијевић.

„Јако ми је драго што смо овако диван и посебан дан обележили са нашим пријатељима и нама драгим људима у оквиру песничке вечери. Имали смо прилике да кроз наше таленте, покажемо колико је Међународни Дан жена важан и битан.“- рекла је једна од учесница песничке вечери, ученица Андријана Стојановић.

„Врло ми је драго што сам поново учествовала. Другарица Миња и ја смо одлучиле да спојимо две монодраме Душка Радовића у један комични дијалог жена које имају различите погледе на свет. Јако нам је било забавно. Публика је била дивна, као и увек, једва чекам следеће Песничко вече заказано за 19. Април.“- речи су ученице Мандић Мајде.

Затварајући песничко вече професор Еди Даруши захвалио се свим учесницима, гостима, професорима Зрењанинске гимназије: „ Ови млади људи светионик су бољег сутра ка којем сви стремимо, али и пример добре праксе који треба подржати. Наша школа негује креативност и слободарски дух и управо су то наши ученици вечерас показали.“

Песничко вече било је хуманитарног карактера, а сва скупљена средства донирана су хуманитарној организацији НУРДОР.

Следеће Песничко вече најављено за април посвећено је обележавању Дана поезије и кретаивних глава.

Професор филозофије Еди Даруши

Последње објављени чланци

Распоред допунске наставе из математике
03.07.2024.By
Све боје руског језика
18.06.2024.By
Успех наших ученика на 45. Математичком турниру
18.06.2024.By

Календар

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031